Δελτίο Τύπου 30-8-2015

Πτολεμαΐδα, 30/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 12/6/2015 δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις 2288-2290/2015 της ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι όποιες περικοπές σε συντάξεις και δώρα γίνανε με το Β’ μνημόνιο είναι αντισυνταγματικές.

Η κυβέρνηση τότε δια στόματος Γ. Ρωμανιά, Γ.Γραμματέα υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και του Δ. Στρατούλη, υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα εφαρμόσουν την απόφαση σε όλους ανεξάρτητα εάν κάνανε ή όχι αγωγή.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνανε και πέρασαν στο Γ’ μνημόνιο αναφέρεται ότι: «Θα πρέπει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να προσδιορίσει πολιτικές ώστε να αντισταθμίσει πλήρως τον δημοσιονομικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 καθώς και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή εναλλακτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν αμοιβαία ως τον Οκτώβριο του 2015» (Μετάφραση στα ελληνικά της Συμφωνίας). Δηλαδή με δυο λόγια να βρούνε τρόπο να μην εφαρμόσουν την απόφαση. Στη συγκέντρωση που κάναμε στην Πτολεμαΐδα στις 15/7/2015 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ» και μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, αποφασίσαμε και για τους λόγους που αναλύσαμε στη συγκέντρωση: α) Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά και β) Να καταθέσουμε αίτημα με έντυπο που μας συνέταξε ο Νομικός Σύμβουλος προς το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ να εφαρμόσουν την απόφαση. Το έντυπο είναι στη διάθεσή σας και για τους εκτός Πτολεμαΐδας συναδέλφους καθώς μπορούμε να τους το στείλουμε με FAX και αφού το συμπληρώσουν να το στείλουν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ.

Οι αγωγές είναι 2, μία στο ΙΚΑ για τις κύριες συντάξεις και μια στο ΕΤΕΑ για τις επικουρικές. Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά αγωγή, δηλαδή 20€ και η προμήθεια του δικηγόρου σε περίπτωση θετικής έκβασης είναι 4%.

Όπως ενημερωθήκαμε αυτό το μήνα λόγω λάθους η μείωση στην κύρια σύνταξη θα είναι 1% και επομένως τον άλλο μήνα θα μας κρατηθεί και το άλλο 1%.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Για τα εφάπαξ συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής του νόμου για το μαθηματικό τύπο και τον συντελεστή βιωσιμότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ στον flash tv στο Δελτίο Ειδήσεων στις 20/7/2015

 

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ κ. Δημάκη Αναστάσιου, στο Δελτίο Ειδήσεων του FLASH TV στις 20/7/2015 με τον Απόστολο Γαϊτάνη μετά την αήθη επίθεση της ΝΔ  στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ.

ή

Η συνέντευξη εδώ

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015

Για να δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015 πατήστε εδώ

video 1

video 2

video 3

video 4

Δελτίο Τύπου 16-7-2015

Πτολεμαΐδα, 16/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του Σωματείου μας. Θέματα που κυριάρχησαν στην ενημέρωση από το Προεδρείο αλλά και από ερωτήσεις των συναδέλφων, ήταν τα ασφαλιστικά μας ζητήματα, οι νέες περικοπές, η πορεία των εφάπαξ αποζημιώσεων των συναδέλφων καθώς και η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Σχετικά με τις νέες περικοπές του τρίτου μνημονίου, όπως ψηφίστηκαν αφορούν:

α) επιπλέον παρακράτηση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥ από την κύρια σύναξη 1% και στην επικουρική 6% στα καταβαλλόμενα.

β) Τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν. 3863/2010 στο σκέλος που αφορά τους συνταξιούχους από 1/1/2015.

Στη συγκέντρωση ομόφωνα αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγής (όπως κάνανε και οι δικαστικοί) για τη διεκδίκηση των αναδρομικών αλλά και την επαναφορά των συντάξεών μας στα επίπεδα του 2012 όπως τελεσίδικα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Σωματείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ    

Πρόσκληση - Δελτίο Τύπου 14/7/2015

Πτολεμαΐδα, 14/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 19:30, στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» στην Πτολεμαΐδα, σε μια ενημερωτική Συγκέντρωση για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην κοινωνία, στην Οικονομία, στις Συντάξεις και στο Ασφαλιστικό, μετά την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας μας υποχρεώνουν να πάρουμε άμεσα αποφάσεις για κοινωνικές και Δικαστικές δράσεις και ενέργειες.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ    

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία 1-7-2015

Πτολεμαΐδα, 1/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-  Η εναντίωση του Σωματείου μας σε λιτότητα και μνημόνια είναι συνεχής και καταγεγραμμένη.

-  Με διαμαρτυρίες και τεκμηριωμένες θέσεις αντισταθήκαμε στις περικοπές των συντάξεών μας που μειώθηκαν έως 60%.

-  Οι προτάσεις θεσμών (Δεσμών) που αρνούνται πεισματικά να φορολογήσουν τον πλούτο και να χτυπήσουν τη διαπλοκή, ο Ν.3863/10 του Λοβέρδου που θεσμοθετεί συντάξεις των 360 €, οι εισηγήσεις Κυρ. Μητσοτάκη – Στ. Μάνου δίνουν συνέχεια στο φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης.

- Με τα συνεχή υφεσιακά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, η μεσαία τάξη αργοπεθαίνει, η φτώχεια και η κοινωνική απομόνωση πλησιάζει το 60%.

 ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

-       ΣΤΗ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

-       ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ – ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη -Στ.Μάνου για ασφαλιστικό ΔΕΗ

Στ. Μάνος: Καταργήστε την ετήσια επιχορήγηση στη ΔΕΗ

Για να δείτε τη δήλωση πατήστε εδώ

Πηγή Capital.gr

 

Πέντε μέτρα για συμφωνία προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Για να δείτε τη δήλωση πατήστε εδώ

Πηγή Capital.gr

 

 

Πρόταση Γιούνκερ στα Ελληνικά

Αυτή είναι η πρόταση Γιούνκερ μεταφρασμένη στα ελληνικά

Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο στα ελληνικά εδώ

Δελτίο Τύπου 14-6-15

Πτολεμαΐδα 14/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Σας κάνουμε γνωστά τα εξής:

“Προς εφαρμογή του εγκριθέντος κατά το έτος 2012 δεύτερου «Μνημονίου Συνεννόησης» (ν.4046/2012) ακολούθησαν οι περικοπές των νόμων 4051/2012 και 4093/2012”. Με την τελευταία απόφασή του το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των παραπάνω νόμων.

Για περισσότερη και λεπτομερέστερη ενημέρωση, προγραμματίζουμε μεγάλη συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα. Ο τόπος και ο χρόνος θα σας γνωστοποιηθεί με μήνυμα sms στο κινητό σας.

Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε κατ’ αρχήν μια πρωτόδικη θετική απόφαση για τις περικοπές των εφάπαξ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με το χώρο φιλοξενίας της σελίδας, σε λίγες μέρες θα συνεχίσει να λειτουργεί με το όνομα: www.ssdei.gr. Θα υπάρχει σύνδεσμος που θα σας ενημερώνει και στην παλιά σελίδα, αλλά θα λάβετε και μήνυμα στο κινητό σας για την αλλαγή της τοποθεσίας φιλοξενίας της σελίδας μας σε ελληνικό χώρο (gr).

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                             ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ

Δελτίο Τύπου 2

Πτολεμαΐδα 24/04/2015

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χτές 23/4/2015, συγκέντρωση του Προεδρείου του Σωματείου μας, στη ΔΡΑΜΑ με συναδέλφους συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα καθώς και ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. 

Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια ενός οδοιπορικού του σωματείου μας ανά την Ελλάδα για να ενημερώσει τους συναδέλφους συνταξιούχους όχι μόνο για τα προβλήματά μας, αλλά και για οργανωτικά ζητήματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ      

Δελτίο Τύπου 1

Πτολεμαΐδα 22/04/2015

Δελτίο Τύπου

Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του Σωματείου μας ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ», παρευρέθηκε την Τρίτη 21/4/2015 στα Τρίκαλα στη Γενική τους Συνέλευση και έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, με την ευκαιρία αυτή έγινε συζήτηση και με τα άλλα Σωματεία που παρευρέθηκαν εκεί για θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν καθώς και για οργανωτικά θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                     ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ 

    


  

Joomla Templates - by Joomlage.com