Στιγμιότυπα από ενημερωτική συγκέντρωση Κοζάνης

Πτολεμαΐδα, 27/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του σωματείου μας στην Κοζάνη. Έγινε ενημέρωση από το προεδρείο και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.

IMG 0399IMG 0400IMG Α0398

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΕΝΗΜΕΡΩΤΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πτολεμαΐδα, 24/6/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε συναδέλφους συνταξιούχους και εργαζόμενους κοντά στη σύνταξη περιοχής Κοζάνης σε ενημερωτική συγκέντρωση που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6/2017 και ώρα 19.00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΙΑΚΜΩΝ.

Η ενημέρωση θα είναι για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πτολεμαΐδα, 24/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Υφυπουργό Κοιν. Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο στις 24/5/2017, της επιστολής με αριθμ. πρωτ. 30/3-6-2017 στον ίδιο και το με υπ’ αριθμ. 29/3-6-2017 υπομνήματος προς τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, είχαμε εκ νέου συνάντηση με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν για να γίνει η απογραφή και να δοθεί η ασφαλιστική ικανότητα στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και συμφωνήθηκε οι συνάδελφοί μας που είναι αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥ σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Θεσσαλονίκη – Αλιβέρι – Μεγαλόπολη – Κρήτη κ.λ.π. να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ΗΔΙΚΑ για άμεση εξυπηρέτηση μέχρι που να ολοκληρωθεί η απογραφή. Για το ίδιο θέμα έγινε και η συνάντηση την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ο οποίος έδωσε εντολή στον κ. ΔΑΜΑΣΚΟ να δοθούν τα κομπιούτερς και η χρήση του ΙΝΤΡΑΝΕΤ στους συναδέλφους μας για το σκοπό αυτό.

Άλλο πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και προσπαθούμε να το λύσουμε είναι ότι θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για να διατεθούν οι συνάδελφοί μας από τον ΕΟΠΥ στο ΕΦΚΑ για ένα εξάμηνο για να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

 Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτίο τύπου στις 25/5/2017 ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος με τον οποίο είχαμε συνάντηση παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε εντολή στη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ εφόσον υπάρχουν τα λεφτά να πληρωθούν άμεσα τα εφάπαξ. Στη συνάντηση με τον κ. Αθ. Καποτά πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ στις 21/6/2017 για το ίδιο θέμα, ο κ. ΚΑΠΟΤΑΣ υποσχέθηκε να κάνουν ότι είναι δυνατόν, ότι υπόλοιπο για το 2014 έχει μείνει, μέχρι τέλους Ιουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δελτίο τύπου - στιγμιότυπα συγκέντρωσης 8-6-17

Πτολεμαΐδα, 09/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η ενημερωτική συγκέντρωση του σωματείου μας. Συζητήθηκαν τα θέματα της προσωπικής διαφοράς

DSC00369 -160x120

(πως υπολογίζεται), το άρθρο 30 του Ν. 4387 (αυξημένες εισφορές των εργαζομένων της ΔΕΗ και πως επηρεάζουν τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης), έγινε ενημέρωση για την πορεία πληρωμής των εφάπαξ κ.α.

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.

     
 


  

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

rkxiF92Ns-I

Ενημερωτική Συγκέντρωση -Ιούνιος 2017

 

Πτολεμαΐδα, 06/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο ΙΩΑΝΝΟΥ REZORT στην Πτολεμαΐδα, ενημερωτική συγκέντρωση με θέμα:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

-          ΝΕΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

-          ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ.

-          ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 30 (ΤΟΥ 0,075) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΥΒΑΕ) ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ.

-          ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι στην επίκαιρη – έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από το Προεδρείο του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                               ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επίκαιρη ενημέωση για τα εφάπαξ

Πτολεμαΐδα, 03/06/2017

Ενημέρωση για τα εφάπαξ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Μετά την εντολή του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Τάσο Πετρόπουλο για άμεση έκδοση των αποφάσεων εφάπαξ σας κάνουμε γνωστό ότι:

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ενώ από τη ΔΕΗ έχουν δοθεί τα στοιχεία εισφορών, δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΗΕ το οποίο θα το δούμε από εβδομάδα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανακοίνωση για τις κατασκηνώσεις

Πτολεμαΐδα, 3/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ για συμμετοχή των παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017.

Η εγκύκλιος εδώ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ             ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Ενημέρωση Συναδέλφων σε επίκαιρα θέματα

Πτολεμαΐδα, 30/5/2017

Ενημέρωση συναδέλφων


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Στα αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για τα έγγραφα που στείλαμε στον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με ζητήματα που μας απασχολούν:

1ο Υπόμνημα: πατήστε εδώ για να το ανοίξετε

2ο Υπόμνημα εδώ

3ο υπόμνημα εδώ

4ο υπόμνημα εδώ 

Το Υπόμνημα στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Μ. Παναγιωτάκη εδώ

Η ενημέρωση θα συνεχίζεται για όλα τα θέματα που μας απασχολούν γι' αυτό να είστε σε επικοινωνία μαζί μας και με τη σελίδα μας για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Πτολεμαΐδα, 03/06/2017

Επίκαιρη ενημέρωση

Πτολεμαΐδα, 26/5/2017

Επίκαιρη Ενημέρωση

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες,

Μετά την συνάντηση μας με τον υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων Κύριο Τ.  Πετρόπουλο  και σε σημερινή επικοινωνία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ με το σωματείο , μας ενημέρωσαν ότι η πρόταση μας για «Ενημέρωση Ασφαλιστικής Ικανότητας  λόγο της αποτυχίας μεταπτώσεις των στοιχείων των έμμεσα ασφαλισμένων»  να γίνεται από τα τοπικά ΠΕΚΑ του πρώην ΟΑΠ ΔΕΗ, έγινε αποδεκτή.

Επομένως η ενημέρωση της ασφαλιστικής ικανότητας θα γίνεται στα τοπικά ΠΕΚΑ στα οποία ανήκει ο κάθε ασφαλισμένος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Ενημέρωση για συνάντηση στο Υπ-Εργασίας

Πτολεμαΐδα, 25/5/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 24-5-2017 στην Αθήνα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο για τα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους συνταξιούχους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

   foto petropoylos

 -      Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη ασφάλιση των έμμεσα ασφαλισμένων και την απόφαση για απογραφή λύνονται άμεσα με Υπουργική Απόφαση. Η ρητή εντολή του κ. Πετρόπουλου στους συνεργάτες του ήταν να δοθεί η έγκριση σε όλα τα Περιφερειακά ασφαλιστικά τμήματα (πρώην ΚΑΠ) να επανεγγράψουν τους ανασφάλιστους, χωρίς την ανάγκη να απευθυνθούν στα Κεντρικά της Αθήνας.

-      Στη συνάντηση που παρευρέθηκαν και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, διευκρινίστηκε απόλυτα ο τρόπος υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα χρόνια προϋπηρεσίας (προσαυξημένα με ΒΑΕ) καθώς και το επιπλέον ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Είναι δηλ. η πλήρης εφαρμογή της ανταποδοτικότητας που προβλέπει ο ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου).

-      Άμεσα θα καταβληθούν τα εφάπαξ που αναμένουν οι συνταξιούχοι έως το τέλος του έτους 2015 που αδικαιολόγητα καθυστερούν.

-      Το θέμα της επιπλέον 1% ασφαλιστικής εισφοράς μας (Συνταξιούχοι ΔΕΗ) θα διευθετηθεί στα πλαίσια του εξορθολογισμού που επίκειται στον ΕΦΚΑ. Όλοι οι συνταξιούχοι θα εισφέρουν 6% για τον ΕΟΠΥ.

Περιμένουμε άμεσα την υλοποίηση όλων των υποσχέσεων – απαιτήσεων που λάβαμε από τον Υφυπουργό και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για ενημέρωση των συναδέλφων μας.

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Γραμματέα ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

Πτολεμαΐδα, 22/5/2017

«Δελτίο Τύπου»

Μέλη διοίκησης και στελέχη του Σωματείου δέχτηκαν στο γραφείο μας τον Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Π. Ρήγα προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους σε τρέχοντα θέματα όπως:

1.Εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας με την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που προβλέπονταν η καταβολή του σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους στο νόμο 4387/2016.

2.Ζητήσαμε την πιστή εφαρμογή του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) όσον αφορά στην ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών (άρθρο 30).

3.Αναλύσαμε τις μεγάλες απώλειες των συνταξιούχων Δ.Ε.Η. από το πρώτο και δεύτερο (αντισυνταγματικό μνημόνιο).

4.Απαιτήσαμε αλλαγή του νόμου για τη χηρεία.

5.Ζητήσαμε την κατάργηση της επιπλέον εισφοράς 1% που δίνουμε μόνο οι συνταξιούχοι της Δ.Ε.Η. υπέρ πρόνοιας (ίσες εισφορές, ίσες παροχές για όλους).

 rhgas

6.Ζητήσαμε την απλοποίηση της απογραφής και να δοθεί η δυνατότητα στους αποσπασμένους από τη Δ.Ε.Η. συναδέλφους μας στον ΕΦΚΑ να την διεξαγάγουν.

7.Τονίσαμε ότι η διαμάχη αντίληψης υπηρεσιακών παραγόντων δε μπορεί να είναι η αιτία καθυστέρησης των συναδέλφων που περιμένουν το εφάπαξ βοήθημα.rhgas2

 

8.Τέλος, εκφράσαμε ακόμα την επιθυμία μας για τη συμμετοχή της ΔΕΗ στα νέα ιδιωτικοποιούμενα σχήματα καθώς επίσης και στη διατήρηση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της τέως ΛΙΠΤΟΛ και του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δηλωμένη ανταπόκριση του κ. Ρήγα θα γίνει πράξη στην επίλυση των ζητημάτων που θέσαμε.

Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                Παναγιώτης Λόφτσαλης

Κράτα το

Κράτα το

Ενημερωτικό Δελτίο για εφάπαξ

Πτολεμαΐδα, 24/4/2017

«Ενημερωτικό Δελτίο»

Μετά από  συνάντηση που είχαμε με την  Διευθύντρια  του ΕΤΕΑΕΠ μας ενημέρωσε ότι όσοι συνάδελφοι έφυγαν στην Σύνταξη τον Νοέμβριο  και  Δεκέμβριο  του 2014 και έστειλαν  φορολογική  ενημερότητα,  το εφάπαξ  βοήθημα  κατατέθηκε  στον λογαριασμό τους.

Οι ενδιαφερόμενοι  ας κάνουν τραπεζική  ενημέρωση.

 

Για το Δ/Σ

           Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                      Παναγιώτης Λόφτσαλης


Joomla Templates - by Joomlage.com