ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

Πτολεμαΐδα, 25/8/2017

 

 «Τριήμερη Εκδρομή στη Λευκάδα»

 

Το σωματείο μας διοργανώνει 3ήμερη εκδρομή στη Λευκάδα με ημερομηνία αναχώρησης 8 Σεπτεμβρίου 2017 και επιστροφή στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 και τιμή 115 ευρώ κατά άτομο.

 

Αναλυτικά η εκδρομή περιλαμβάνει:

 

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο το οποίο θα βρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση των εκδρομέων για τις περιηγήσεις–ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Διαμονή για δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pegasus σε δίκλινα κατά βάση δωμάτια με πρωινό και δείπνο.
  • Ημερήσια κρουαζιέρα στο Πόρτο Κατσίκι–Εγκρεμνούς–Φισκάρδο Κεφαλληνίας–Ιθάκη–Μεγανήσι–Σκορπιό.
  • Ομαδική ταξιδιωτική ασφαλιση και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2017 στα τηλέφωνα :2463504089 και 6972423013.

 

 

Για το Δ/Σ

 

                Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

 

Αναστάσιος Δημάκης                                Παναγιώτης Λόφτσαλης

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου για πληρωμή εφάπαξ

Πτολεμαΐδα, 27/7/2017

 Δελτίο Τύπου

 Θέμα: «Πληρωμή εφάπαξ»

Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από ένα μήνα στις 24/6/2017 με Δελτίο Τύπου και μετά από τις συναντήσεις που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΑ κ. Θ. Καποτά και την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στ. Βρακά καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη θα γινόταν προσπάθεια να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που αφορούσαν την πληρωμή των υπόλοιπων εφάπαξ του 2014 και μερικά από το 2015. ΗΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Ο προγραμματισμός είναι να πληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου και όλα τα εφάπαξ του 2015.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 Αναστάσιος Δημάκης                            Παναγιώτης Λόφτσαλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. 

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200  – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

Πτολεμαΐδα, 14/7/2017

 «Δελτίο Τύπου»

Το σωματείο μας συμμετείχε στο διήμερο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που διεξήχθη στα Κοίλα – Κοζάνης στις 11 & 12 Ιουλίου 2017 με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή πολλών Υπουργών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο των εργασιών.

Στο τραπέζι της συζήτησης για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ με τον Υπουργό ενέργειας κ Σταθάκη στο πάνελ, το σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Τάσος Δημάκης και ο συντ. Μιχάλης Ραμπίδης ο οποίος στη συνέχεια  υπέβαλε ερωτήσεις και προτάσεις εκ μέρους του σωματείου.

      Υπουργέ της Ενέργειας  κ  Σταθάκη,  θα μιλήσω για θέματα που δεν αναφέρθηκαν ή δεν εξαντλήθηκαν.

   Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, πολλές φορές επηρεασμένοι από συμφέροντα, περνούν αποφάσεις για την ενέργεια,  που βλάπτουν τα λαϊκά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Έχετε σκοπό να αναθέσετε τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό σε αρμόδιους υψηλού επιπέδου τεχνοκράτες, που θα δρομολογήσουν τα ενεργειακά θέματα σε βάθος πενταετίας ή και δεκαετίας, επικαιροποιημένα όταν κρίνεται αναγκαίο, για να μην μπορούν να τα ανατρέπουν εύκολα και αναιτιολόγητα κάθε φορά;

   Είναι κοινά αποδεκτό ότι  κρίνονται απαραίτητες οι μονάδες βάσεις, σε κάποιο ποσοστό επί της συνολικής παραγωγής Η/Ε.  Αυτές είναι μόνο λιγνιτικές γιατί το καύσιμο είναι ντόπιο εθνικό μας προϊόν.  Δεν υποκαθίστανται ούτε από το Φυσικό Αέριο, ούτε από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.  Σας προβληματίζει σ’ έναν σοβαρό εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό να προβλέπεται και η εισαγωγή στερεών καυσίμων, που θα είναι εύκολο να προμηθευτούμε από πολλές χώρες και με φτηνό κόστος, για να επιμηκύνουμε το χρόνο εκμετάλλευσης του λιγνίτη μας και να διασφαλίσουμε την ενεργειακή μας ασφάλεια;

   Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις  της περιοχής μας, ενεργές ή ανενεργές, είναι πολύ σημαντικές για την Βιωματική Εκπαίδευση.  Σε ΑΗΣ & Λιγνιτωρυχεία, σε Μηχανουργεία & Ηλεκτροτεχνεία, στα Χημεία και στον πανάκριβο εξομοιωτή κοντρόλ των Σταθμών  Παραγωγής Η/Ε  σε πραγματικές και πρωτότυπες συνθήκες, μπορούν να εκπαιδευτούν σπουδαστές και φοιτητές. Η αρχή πρέπει να γίνει άμεσα με τη συνεργασία της Δ/σης της ΔΕΗ με το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

   Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι των πόλεων της Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου & Φλώρινας βιώνουμε  δύσκολους μακρινούς χειμώνες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η τηλεθέρμανση μας είναι απαραίτητη για οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους  λόγους. Πριν επέλθουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς συνολικά της ΔΕΗ ή κομματιών της, απαιτούμε μαζί με όλους τους συντοπίτες μας (σύντομα και της Φλώρινας) και πιστεύω και τις δημοτικές αρχές, να βρεθεί άμεσα μια ικανοποιητική λύση-συμφωνία, για την τιμή μονάδος της θερμικής ενέργειας. Θα είναι πολύ δυσάρεστο για όλους μας , αν αναγκαστούμε «αύριο» να την πληρώνουμε με τιμές πετρελαίου θέρμανσης, ή να την αντικαταστήσουμε με ακριβότερο Φυσικό Αέριο.

   Είπατε πρόεδρε της ΔΕΗ - κ Παναγιωτάκη ότι η Επιχείρηση χρωστά πολλά στην περιοχή. Άνθρωποι ευγνώμονες προς την περιοχή και τους κατοίκους της, επέστρεψαν και κάτι (Μποδοσάκης, Μαμάτσιος κ.α.). Είναι σειρά της ΔΕΗ να δώσει δωρεάν (ή τουλάχιστον στο κόστος) Ηλεκτρική και Θερμική Ενέργεια στα Νοσοκομεία Μαμάτσειο, Μποδοσάκειο και Φλώρινας.  Έχουμε ανάγκη την προσφορά σας αυτή και τη δικαιούμαστε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου - ενημέρωση νέων και προ - συνταξιούχων

Πτολεμαΐδα, 06/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συνάδελφοι που υπέβαλαν τις αιτήσεις παραίτησης από τη ΔΕΗ και όσοι είναι στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του σωματείου μας για να ενημερωθούν σε βασικά θέματα συνταξιοδότησης όπως προϋπηρεσία, καθορισμός κύριας και επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ κ.λ.π.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στιγμιότυπα από ενημερωτική συγκέντρωση Κοζάνης

Πτολεμαΐδα, 27/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του σωματείου μας στην Κοζάνη. Έγινε ενημέρωση από το προεδρείο και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.

IMG 0399IMG 0400IMG Α0398

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΕΝΗΜΕΡΩΤΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πτολεμαΐδα, 24/6/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε συναδέλφους συνταξιούχους και εργαζόμενους κοντά στη σύνταξη περιοχής Κοζάνης σε ενημερωτική συγκέντρωση που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6/2017 και ώρα 19.00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΙΑΚΜΩΝ.

Η ενημέρωση θα είναι για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πτολεμαΐδα, 24/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τον Υφυπουργό Κοιν. Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο στις 24/5/2017, της επιστολής με αριθμ. πρωτ. 30/3-6-2017 στον ίδιο και το με υπ’ αριθμ. 29/3-6-2017 υπομνήματος προς τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, είχαμε εκ νέου συνάντηση με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν για να γίνει η απογραφή και να δοθεί η ασφαλιστική ικανότητα στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη και συμφωνήθηκε οι συνάδελφοί μας που είναι αποσπασμένοι στον ΕΟΠΥ σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Θεσσαλονίκη – Αλιβέρι – Μεγαλόπολη – Κρήτη κ.λ.π. να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ΗΔΙΚΑ για άμεση εξυπηρέτηση μέχρι που να ολοκληρωθεί η απογραφή. Για το ίδιο θέμα έγινε και η συνάντηση την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ο οποίος έδωσε εντολή στον κ. ΔΑΜΑΣΚΟ να δοθούν τα κομπιούτερς και η χρήση του ΙΝΤΡΑΝΕΤ στους συναδέλφους μας για το σκοπό αυτό.

Άλλο πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και προσπαθούμε να το λύσουμε είναι ότι θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για να διατεθούν οι συνάδελφοί μας από τον ΕΟΠΥ στο ΕΦΚΑ για ένα εξάμηνο για να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

 Συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτίο τύπου στις 25/5/2017 ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος με τον οποίο είχαμε συνάντηση παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε εντολή στη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. ΒΡΑΚΑ εφόσον υπάρχουν τα λεφτά να πληρωθούν άμεσα τα εφάπαξ. Στη συνάντηση με τον κ. Αθ. Καποτά πρόεδρο του ΕΤΕΑΕΠ στις 21/6/2017 για το ίδιο θέμα, ο κ. ΚΑΠΟΤΑΣ υποσχέθηκε να κάνουν ότι είναι δυνατόν, ότι υπόλοιπο για το 2014 έχει μείνει, μέχρι τέλους Ιουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δελτίο τύπου - στιγμιότυπα συγκέντρωσης 8-6-17

Πτολεμαΐδα, 09/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η ενημερωτική συγκέντρωση του σωματείου μας. Συζητήθηκαν τα θέματα της προσωπικής διαφοράς

DSC00369 -160x120

(πως υπολογίζεται), το άρθρο 30 του Ν. 4387 (αυξημένες εισφορές των εργαζομένων της ΔΕΗ και πως επηρεάζουν τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης), έγινε ενημέρωση για την πορεία πληρωμής των εφάπαξ κ.α.

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση.

     
 


  

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

rkxiF92Ns-I

Ενημερωτική Συγκέντρωση -Ιούνιος 2017

 

Πτολεμαΐδα, 06/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο ΙΩΑΝΝΟΥ REZORT στην Πτολεμαΐδα, ενημερωτική συγκέντρωση με θέμα:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

-          ΝΕΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

-          ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ.

-          ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 30 (ΤΟΥ 0,075) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (ΥΒΑΕ) ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ.

-          ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

Καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι στην επίκαιρη – έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από το Προεδρείο του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                               ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επίκαιρη ενημέωση για τα εφάπαξ

Πτολεμαΐδα, 03/06/2017

Ενημέρωση για τα εφάπαξ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Μετά την εντολή του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Τάσο Πετρόπουλο για άμεση έκδοση των αποφάσεων εφάπαξ σας κάνουμε γνωστό ότι:

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ενώ από τη ΔΕΗ έχουν δοθεί τα στοιχεία εισφορών, δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΗΕ το οποίο θα το δούμε από εβδομάδα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανακοίνωση για τις κατασκηνώσεις

Πτολεμαΐδα, 3/6/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο για τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ-ΔΕΗ για συμμετοχή των παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2017.

Η εγκύκλιος εδώ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ             ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Ενημέρωση Συναδέλφων σε επίκαιρα θέματα

Πτολεμαΐδα, 30/5/2017

Ενημέρωση συναδέλφων


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Στα αρχεία που ακολουθούν μπορείτε να ενημερωθείτε για τα έγγραφα που στείλαμε στον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με ζητήματα που μας απασχολούν:

1ο Υπόμνημα: πατήστε εδώ για να το ανοίξετε

2ο Υπόμνημα εδώ

3ο υπόμνημα εδώ

4ο υπόμνημα εδώ 

Το Υπόμνημα στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Μ. Παναγιωτάκη εδώ

Η ενημέρωση θα συνεχίζεται για όλα τα θέματα που μας απασχολούν γι' αυτό να είστε σε επικοινωνία μαζί μας και με τη σελίδα μας για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

   ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

Πτολεμαΐδα, 03/06/2017

Joomla Templates - by Joomlage.com