Πρόσκληση για την αναβληθείσα κοπή βασιλόπιτας 2016

Πτολεμαΐδα 23/01/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα κοπή της βασιλόπιτας στο Ξενοδοχείο ΙΩΑΝΟΥ (Ioannou Resort, 3ο Χλμ Πτολεμαΐδας Φλώρινας) στην Πτολεμαΐδα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ  

Δελτίο Τύπου 20-1-16 για το ασφαλιστικό

Πτολεμαΐδα, 20/1/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

 

Χθες Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, το προεδρείο του σωματείου μας είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

20160119_181103.jpg           20160119_181052.jpg

Τόσο από τον υπουργό κύριο Κατρούγκαλο, όσο και από τον υφυπουργό κύριο Πετρόπουλο, στους οποίους καταθέσαμε τα σχετικά υπομνήματα και τους εξηγήσαμε τα διάφορα θέματα που προκύπτουν με την ιδιαιτερότητα του ασφαλιστικού μας, πήραμε τις δεσμεύσεις τους, ότι θα εξετάσουν τα θέματά μας διεξοδικά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση για κοπή βασιλόπιτας 2016 στην Πτολεμαΐδα

Πτολεμαΐδα 15/01/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 το πρωί στο Ξενοδοχείο ΙΩΑΝΟΥ (Ioannou Resort, 3ο Χλμ Πτολεμαΐδας Φλώρινας) στην Πτολεμαΐδα, για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις τέτοιες εκδηλώσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ  

Σημ. : Με την ευκαιρία θα γίνει και μια σύντομη ενημέρωση.

Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια για το ασφαλιστικό

 

Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη

Αναδημοσίευση από:

kozan.gr: Συνδικαλιστές ΔΕΗ στη σύσκεψη, στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης, με θέμα το ασφαλιστικό: «Τερατούργημα και καταπέλτης το ασφαλιστικό της ΔΕΗ» (Φωτογραφίες & Βίντεο)

- See more at: http://www.kozan.gr/post/241285#sthash.xJY6zsvD.dpuf

 

  δείτε εδώ στιγμιότυπα και video http://www.kozan.gr/post/241285

Δελτίο Τύπου σύσκεψης στην Περιφέρεια για το Ασφαλιστικό

Πτολεμαΐδα, 11/1/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η θέση του σωματείου μας για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Συνάδελφοι,

 

Χθες Κυριακή 10–1-16 μετά από κάλεσμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου στην οποία συμμετείχε το σωματείο μας.

Το σωματείο μας εξέφρασε τις σοβαρές αντιρρήσεις του για βασικές αρχές του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου και διατύπωσε τις τεκμηριωμένες προτάσεις του.

- Η ανατροπή της κοινωνικής μας ασφάλισης, η περαιτέρω μείωση συντάξεων, ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους κ.α. βρίσκονται στον πυρήνα της διαφωνίας μας. Η ασφαλής πρόβλεψη μιας στέρεας χρηματοδότησης του συστήματος αποτελεί τη βάση της βιωσιμότητάς του.

- Η ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος σε σχέση με τις απώλειες από το PSI θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης.

- Επιστροφή από τις τράπεζες μέρους της απομείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μας με ανύπαρκτα ή χαμηλά επιτόκια επί δεκαετίες μέσα από ποσοστό κέρδους των τραπεζικών συναλλαγών.

- Επιστροφή μέρους  των κλεμμένων από τις απώλειες του Χρηματιστηρίου 1999–2001 και των δομημένων ομολόγων, μέσα από κέρδη των συναλλαγών  του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

- Δικαίωμα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων, ως επιστροφή του πλούτου που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι στη δημιουργία της κρατικής περιουσίας (εθνικού πλούτου).

- Σύνδεση της άμεσης φορολόγησης (αποδείξεων, συναλλαγών) με την ενίσχυση του ασφαλιστικού ταμείου, ως κίνητρο για την καταπολέμηση της διασκορπισμένης φοροκλοπής κ.α.

Θέλουμε τέλος να συγχαρούμε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του και να δηλώσουμε την πίστη μας ότι οι ομόφωνες αποφάσεις της συνάντησης θα πιάσουν τόπο...

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η θέση μας για το ασφαλιστικό

Πτολεμαΐδα, 8/1/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η θέση του σωματείου μας για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού

 

Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της επίσκεψης του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων στην περιοχή μας  ζητήθηκε να συναντηθούμε μαζί του για να εκφράσουμε τις απόψεις - θέσεις μας και να του παραδώσουμε σχετικό υπόμνημα. Επειδή όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω αιφνίδιας ασθενείας του υφυπουργού το στείλαμε στο υπουργείο και παράλληλα το δίνουμε και στη δημοσιότητα.

Απάντηση του Πρωθυπουργού για τα εφάπαξ 31/12/2015

Πτολεμαΐδα 31/12/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας στις 19/11/2015 απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος».

Στις 16/12/2015 με το με αριθμ. Πρωτ. Δ 2451 της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, λάβαμε Επιστολή όπου μας ενημερώνει ότι το αίτημά μας διαβιβάστηκε στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε την απάντηση του γραφείου του πρωθυπουργού   εδώ

και το έγγραφό μας  εδώ  και η δεύτερη σελίδα του   εδώ

Ας ελπίσουμε ότι το ενδιαφέρον του Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν εξαντλήθηκε, αλλά ότι θα περιμένουμε άμεσα τη Νομοθετική παρέμβαση έτσι ώστε, μέσα στο 2016 να έχουν ικανοποιηθεί οι δύο χιλιάδες (2.000) και πλέον Συνταξιούχοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εγκύκλιος για τις συντάξεις του ΙΚΑ

Η Εγκύκλιος για τις Συντάξεις που θα εκδίδει το ΙΚΑ. 

Συντάξεις με...επιφύλαξη θα εκδίδει το ΙΚΑ! - Σε άμεση εφαρμογή τα αυξημένα ηλικιακά όρια σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

 

 

Δελτίο τύπου Υπουργείου Εργασίας για πληρωμή συντάξεων Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας για πληρωμή των Συντάξεων Ιανουαρίου 2015.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Δελτίο Τύπου 1/12/2015

Πτολεμαΐδα 1/12/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

-       Συμμετέχουμε δυναμικά και ενισχύουμε με την παρουσία μας τις απεργιακές συγκεντρώσεις – κινητοποιήσεις που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 3/12/2015.

-       Συμμετέχουμε και λέμε ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση των συνταξιούχων.

-       Συμμετέχουμε και λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

-       Συμμετέχουμε και λέμε να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το εφάπαξ βοήθημα 19-11-2015

Πτολεμαΐδα 19/11/2015

 

Προς τον Πρόεδρο

της Κυβέρνησης

κ. Αλέξη Τσίπρα

 

                                                                                                                                                

ΘΕΜΑ: «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ»

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί Συνταξιούχους που προέρχονται από όλους τους ενεργειακούς γεωγραφικούς χώρους και ιδιαίτερα από το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι με εργασιακό βίο πάνω από 35 χρόνια σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες Σταθμών Παραγωγής και Ορυχείων που κατέστησαν συνταξιούχοι προγραμμάτισαν τη ζωή τους με βασική παραδοχή την καταβολή σ’ αυτούς του εφάπαξ βοηθήματος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 σταμάτησε η καταβολή του Εφάπαξ Βοηθήματος.

Με την περίπτωση 7 της υποπαραγράφου ΙΑ.5 του πρώτου (1ου) άρθρου του Ν. 4093/2012 προβλέπεται ότι θα καθοριστεί «ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ» υπολογισμού του Εφάπαξ.

Στα πλαίσια αυτά (ΦΕΚ 3498/Β/2012) δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 30854/3809/31-12-2012 Υπουργική Απόφαση (Υ.Α. ΑΔΑ: ΒΕΥΦΛ-Α05) η οποία καθορίζει τη νέα τεχνική βάση για τον υπολογισμό των Εφάπαξ παροχών από 1/1/2014.

Η εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού του Εφάπαξ Βοηθήματος για τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής και μέχρι τώρα λόγω αδυναμίας εξεύρεσης ατομικών στοιχείων (εισφορές ανά μήνα, ανά έτος και συνολικά των ετών ασφάλισης) ανεφάρμοστη.

Η αδυναμία δημιουργίας βάσης των ανωτέρω παραμέτρων επιτείνει το πρόβλημα και την περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής του Εφάπαξ Βοηθήματος.

Η αδυναμία συλλογής των στοιχείων που απαιτούνται από το παράρτημα του υπ’αριθ. Πρωτ. Φ80020/ΟΙΚ.5420/195/ 28 Μαρτίου 2014 από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης παροχής Εφάπαξ διευρύνουν τη βάση και τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων Συνταξιούχων.

Η εξαγγελία της Ηγεσίας του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης σας για κατάργηση του ανεφάρμοστου «Μαθηματικού Τύπου» έμεινε δυστυχώς μόνο στα επίπεδα μιας προεκλογικής εξαγγελίας και κυβερνητικής δέσμευσης.

Τα αποθεματικά του φορέα μας για καταβολή των Εφάπαξ που ανέρχονται σε 50.000.000 και πλέον θα ικανοποιήσουν το σύνολο των εν αναμονή συναδέλφων Συνταξιούχων.

Η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και να δώσει λύση ώστε να ικανοποιηθούν ηθικά και οικονομικά οι 2.000 και πλέον Συνταξιούχοι της ΔΕΗ.

Μετά τιμής,

Για το Δ/Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αναστάσιος Δημάκης                            Παναγιώτης Λόφτσαλης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

 

1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

2) Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης

3) Βουλευτές ΠΕ Φλώρινας

4) Μ.Μ.Ε.

 

 
Joomla Templates - by Joomlage.com