Υπόμνημα Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων Συνταξιούχων ΔΕΗ στον Υπουργό Εργασίας

 

Αποστολή υπομνήματος Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων Συνταξιούχων ΔΕΗ στον Υπουργό Εργασίας.

Για να δείτε το υπόμνημα πατήστε εδώ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ 18-10-2015

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 18-10-2015 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΙΜΗΣ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. ΠΛΑΚΕΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΜΜΕ (FLASH TV, KOZANH TV, WEST CHANNEL,  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ κ.α) ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. Ιδιαίτερη τιμή μας έκανε η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ κα Θεοδώρα Βέτα με την παρουσία της, η οποία κατάγεται από το Λιβαδερό Κοζάνης και βρίσεκται στη χώρα μας διεξάγοντας έρευνα για την κρίση στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. 

Γενικού Γραμματέα εδώ

ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ εδώ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΔΩ

νομικός σύμβουλος συνέχεια εδώ

εδώ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Μ. Δημητριάδη  και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ Κοζάνης κ. Π. Πλακεντά ΕΔΩ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΕΔΩ

 

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΔΩ

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ εδώ

 

 

Δελτίο Τύπου 13-10-2015

Πτολεμαΐδα 13/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε (από στελέχη της επιχείρησης), σύντομα θα δοθεί λύση στην αποστολή ενημερωτικών εξοφλητικών της μηνιαίας κύριας σύνταξής μας. Τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, θα εκδοθούν εκκαθαριστικά που θα αφορούν το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και ένα ακόμη τέλος του έτους που θα αφορά το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2015. Από το 2016 ετοιμάζεται εφαρμογή ηλεκτρονικής ενημέρωσης όπως γίνεται και με το επικουρικό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 12-10-2015

Πτολεμαΐδα 12/10/2015

 

ΠΡΟΣ: 1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

4. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

5. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

6. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

7. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

8. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

9. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε την Κυριακή 18-10-2015 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης με θέμα την επικείμενη Ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις μας ενόψει της διαβούλευσης πριν τη νομοθέτηση για το νέο Ασφαλιστικό.

Σας είναι γνωστό ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού της περιοχής μας έχει άμεση οικονομική σχέση με το Ασφαλιστικό, καθώς και η πορεία του τόπου μας καθοριστικά εξαρτάται από τις επικείμενες κυβερνητικές αποφάσεις.

Με τιμή,

Για το Δ/Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αναστάσιος Δημάκης                            Παναγιώτης Λόφτσαλης

Συνέντευξη Προέδρου ΔΣ στα νέα της Πτολεμαΐδας 6-10-2015

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ

 

 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό 5-10-15

Πτολεμαΐδα 5/10/2015

                                                                       ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                                                                                                                κ.  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 ΘΕΜΑ:«ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ»

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στις Συντάξεις μας. Χαλκευμένα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν μειώσεις συντάξεων ΔΕΚΟ, Τραπεζών κ.λπ., στοχεύοντας στον επηρεασμό της Αρμόδιας Επιτροπής Εισήγησης για το Ασφαλιστικό.

Προτείνουν εκ νέου συντάξεις που μειώθηκαν κατά 50% έως 60% από το πρώτο (1ο) και δεύτερο (2ο) μνημόνιο να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ δώσαμε. Όχι μόνο πληρώσαμε τις άδικες πολιτικές των μνημονίων, αλλά και πολυετείς εισφορές στα ταμεία μας, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις μας, ακόμα και για ανταποδοτικές των εισφορών μας Συντάξεις.

Οι τελευταίες περικοπές μας υπέρ ΕΟΠΥΥ που τελικά θα καλύψουν μέρος των μνημονιακών απαιτήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι εξαντλούν τις ελάχιστες εισφοροδοτικές και φορολογικές δυνατότητες που μας απέμειναν.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις διακηρύξεις σας για ισοκατανομή βαρών και τέλος των αδικιών.

 

Μετά τιμής,

Για το Δ/Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αναστάσιος Δημάκης                             Παναγιώτης Λόφτσαλης

Κοιν. :   1) Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο

            2) Υφυπουργό κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τ. Πετρόπουλο

            3) Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης

            4) Μ.Μ.Ε.

 

Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στις Συντάξεις μας. Χαλκευμένα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν μειώσεις συντάξεων ΔΕΚΟ, Τραπεζών κ.λπ., στοχεύοντας στον επηρεασμό της Αρμόδιας Επιτροπής Εισήγησης για το Ασφαλιστικό.

Προτείνουν εκ νέου συντάξεις που μειώθηκαν κατά 50% έως 60% από το πρώτο (1ο) και δεύτερο (2ο) μνημόνιο να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ δώσαμε. Όχι μόνο πληρώσαμε τις άδικες πολιτικές των μνημονίων, αλλά και πολυετείς εισφορές στα ταμεία μας, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις μας, ακόμα και για ανταποδοτικές των εισφορών μας Συντάξεις.

Οι τελευταίες περικοπές μας υπέρ ΕΟΠΥΥ που τελικά θα καλύψουν μέρος των μνημονιακών απαιτήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι εξαντλούν τις ελάχιστες εισφοροδοτικές και φορολογικές δυνατότητες που μας απέμειναν.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις διακηρύξεις σας για ισοκατανομή βαρών και τέλος των αδικιών.

Δελτίο Τύπου 1-10-2015

Πτολεμαΐδα 1/10/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Τ. Πετρόπουλο και τη Διευθύντρια του ΕΤΕΑ κα Ζαχαρού, είχε σήμερα το προεδρείο του σωματείου μας στην Αθήνα. Στις συναντήσεις τέθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν, όπως: μειώσεις συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας, εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις κ.λ.π.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Προέδρου ΔΣ στα νέα της Πτολεμαΐδας

TO MNHMONIO 3 ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΔΕΗ)

Για να δείτε τη συνέντευξη πατήστε εδώ

Δελτίο Τύπου 9-9-2015

Πτολεμαΐδα, 9/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Σε ευρεία σύσκεψη Συνδικαλιστικών Στελεχών που πραγματοποιήθηκε χθες 08.09.2015 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, παρέστη το Σωματείο μας και παρενέβη δια του προέδρου μας Τάσου Δημάκη με την ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποια είναι η θέση της ΔΕΗ σχετικά με τις δηλώσεις-θέσεις Πολιτικών Στελεχών (Σκυλακάκη υποψ. Βουλευτή με το Ποτάμι, Στέφανου Μάνου, Κυριάκου Μητσοτάκη) για την κατάργηση της Νομοθετικής Ρύθμισης του άρθρου 34 του Ν. 2773/99 και με τις συνδυασμένες ρητές διατάξεις του Π.Δ. 51/8.3.2001, όπου οι καταβολές του κρατικού προϋπολογισμού συνιστούν καταβολή παγίου πόρου έναντι της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας στα περιουσιακά στοιχεία (πάγια) της ΔΕΗ;

Απαντώντας στη συνέχεια στην ερώτησή μας ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δ/Σ της ΔΕΗ στηρίζουν την ανωτέρω Νομοθετική πρόβλεψη, επαναλαμβάνοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλισμένων παρέμειναν ενσωματωμένα στη ΔΕΗ και λειτουργούν ως ασφαλιστικό κεφάλαιο υπέρ των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων της ΔΕΗ. Οι παραπάνω ρυθμίσεις-προβλέψεις κυρώθηκαν με συμφωνία ΓΕΝΟΠ – Κυβέρνησης με την παράγρ. 12 του άρθρου 34 του Ν. 2773/99. Επομένως η ασφαλιστική μας περιουσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παγίων της ΔΕΗ και δεν αμφισβητείται. Πιστεύουμε πως η απάντηση του κυρίου Παναγιωτάκη καλύπτει τις προσδοκίες όλων των ασφαλισμένων της ΔΕΗ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου 30-8-2015

Πτολεμαΐδα, 30/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 12/6/2015 δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις 2288-2290/2015 της ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι όποιες περικοπές σε συντάξεις και δώρα γίνανε με το Β’ μνημόνιο είναι αντισυνταγματικές.

Η κυβέρνηση τότε δια στόματος Γ. Ρωμανιά, Γ.Γραμματέα υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και του Δ. Στρατούλη, υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα εφαρμόσουν την απόφαση σε όλους ανεξάρτητα εάν κάνανε ή όχι αγωγή.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνανε και πέρασαν στο Γ’ μνημόνιο αναφέρεται ότι: «Θα πρέπει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να προσδιορίσει πολιτικές ώστε να αντισταθμίσει πλήρως τον δημοσιονομικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 καθώς και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή εναλλακτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν αμοιβαία ως τον Οκτώβριο του 2015» (Μετάφραση στα ελληνικά της Συμφωνίας). Δηλαδή με δυο λόγια να βρούνε τρόπο να μην εφαρμόσουν την απόφαση. Στη συγκέντρωση που κάναμε στην Πτολεμαΐδα στις 15/7/2015 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ» και μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, αποφασίσαμε και για τους λόγους που αναλύσαμε στη συγκέντρωση: α) Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά και β) Να καταθέσουμε αίτημα με έντυπο που μας συνέταξε ο Νομικός Σύμβουλος προς το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ να εφαρμόσουν την απόφαση. Το έντυπο είναι στη διάθεσή σας και για τους εκτός Πτολεμαΐδας συναδέλφους καθώς μπορούμε να τους το στείλουμε με FAX και αφού το συμπληρώσουν να το στείλουν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ.

Οι αγωγές είναι 2, μία στο ΙΚΑ για τις κύριες συντάξεις και μια στο ΕΤΕΑ για τις επικουρικές. Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά αγωγή, δηλαδή 20€ και η προμήθεια του δικηγόρου σε περίπτωση θετικής έκβασης είναι 4%.

Όπως ενημερωθήκαμε αυτό το μήνα λόγω λάθους η μείωση στην κύρια σύνταξη θα είναι 1% και επομένως τον άλλο μήνα θα μας κρατηθεί και το άλλο 1%.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Για τα εφάπαξ συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής του νόμου για το μαθηματικό τύπο και τον συντελεστή βιωσιμότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ στον flash tv στο Δελτίο Ειδήσεων στις 20/7/2015

 

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ κ. Δημάκη Αναστάσιου, στο Δελτίο Ειδήσεων του FLASH TV στις 20/7/2015 με τον Απόστολο Γαϊτάνη μετά την αήθη επίθεση της ΝΔ  στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ.

ή

Η συνέντευξη εδώ

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015

Για να δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015 πατήστε εδώ

video 1

video 2

video 3

video 4

Joomla Templates - by Joomlage.com