Ενημέρωση Συναδέλφων 4-4-2016

Πτολεμαΐδα, 4/4/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι,

Ύστερα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις συναδέλφων μας, το σωματείο μας όπως είναι γνωστό με επιστολή του αλλά και με παραστάσεις του στην καινούργια διοίκηση της ΔΕΗ, έβαλε το θέμα της άνισης μεταχείρισης αριστούχων παιδιών συναδέλφων μας συνταξιούχων που δεν βραβεύονταν όταν αρίστευαν στην εκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα ήταν η καινούργια διοίκηση της ΔΕΗ να αλλάξει την απόφαση προηγούμενων διοικήσεων και να επεκτείνει την εφαρμογή και στα δικά μας παιδιά.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την απόφαση και την αίτηση για τη συμπλήρωσή της από τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε την απόφαση εδώ

Κατεβάστε το υπόδειγμα της αίτησης από εδώ

Για το ΔΣ

    Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Αν. Δημάκης                  Παν. Λόφτσαλης

Δελτίο Τύπου 24-3-2016

Πτολεμαΐδα 24/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισες/φοι,

 Το Προεδρείο του Σωματείου μας βρέθηκε στην Αθήνα από 15 έως 18 Μαρτίου και είχε τις παρακάτω επαφές και συναντήσεις:

α. Πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη μεταξύ των ιδρυτικών Σωματείων της νεοσύστατης Ομοσπονδίας ΓΕΝ.ΟΣ/ΔΕΗ/Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Στην ανωτέρω συνάντηση εγκρίθηκε ομόφωνα το καταστατικό της Ομοσπονδίας και δόθηκαν τα ονόματα της 11μελούς προσωρινής Διοίκησης. Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση στην Πτολεμαΐδα όπου θα δοθεί στη δημοσιότητα η Ιδρυτική Διακήρυξη και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

β. Σε θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος:

-      Για τους συνταξιούχους μετά την 1-9-2013 που περιμένουν την καταβολή του Εφάπαξ Βοηθήματος δεν υπάρχει ακόμα καμιά θετική εξέλιξη λόγω της μη αλλαγής του μαθηματικού τύπου.

-   Οι Επικουρικές προσωρινές συντάξεις και η έκδοση αυτών σε οριστικές αποφάσεις βρίσκεται στον Μάιο του 2011. Η έκδοση των οριστικών αποφάσεων έχει προχωρήσει και εκδίδονται για όσους έχουν αποχωρήσει μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014 με την προϋπόθεση ότι απάντησαν τα διάδοχα ταμεία.

    Τέλος, όσοι λαμβάνουν επιστολή από το ΕΤΕΑ για τυχόν αναθεωρήσεις των Επικουρικών Συντάξεων να επικοινωνούν με το Σωματείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια ή συναίνεση και αποδοχή των αναφερόμενων στο έγγραφο.

     Στη συνάντησή μας με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΤΕΑ τέθηκαν τα θέματα που προέκυψαν από τις αναθεωρήσεις και καταθέσαμε τις απόψεις μας – αντιρρήσεις ως προς τη νομιμότητα των αναθεωρήσεων ιδιαίτερα για τις τρίτεκνες μητέρες.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου 27-2-2016

Πτολεμαΐδα, 27/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,
Α) Σας κάνουμε γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο, κατά τον οποίο το ΕΤΕΑ είχε σταματήσει να βγάζει αποφάσεις για χορήγηση επικουρικού μερίσματος (Απρίλιος του 2014) άρχισε και πάλι εδώ κι ένα μήνα να δουλεύει τις επικουρικές του Μαΐου του 2014 και προχωράει στον Ιούνιο του 2014.
Β) Το σωματείο μας προχωρά σε αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του Δ.Σ. ΕΤΕΑ για αναθεώρηση αποφάσεων, γιατί πιστεύουμε ότι η εν λόγω απόφαση είναι παράνομη. Για τις όποιες εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου για απεργία 4-2-2016

  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.  

Αρ. εγγρΠρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089

Κιν.: 6972423013

e-mailssyndei@gmail.com

 

 

Πτολεμαΐδα, 3/2/2016

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου 2016 όλων των κοινωνικών ομάδων που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ για:

− Να μη μειωθούν για άλλη μια φορά οι συντάξεις (12η μείωση) και να μην εισφοροδιαφεύγει κανείς,
− Να φορολογηθούν αναλογικά και δίκαια, όλοι οι Έλληνες πολίτες και να χτυπηθεί επιτέλους η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή,
− Την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που θα στηρίζει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία και την έρευνα και τέλος,
− Να εδραιωθούν ξανά η κοινωνική δικαιοσύνη και βασικά αγαθά όπως: η υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια και η Παιδεία, τα οποία θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.  

Αρ. εγγρΠρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κων/νου (Πάροδος) 6 Α , 50200, Πτολεμαΐδα, τηλ. :2463504089

Κιν.: 6972423013

e-mailssyndei@gmail.com

Web site: http://`www.ssdei.gr   

Πτολεμαΐδα,  18 Ιανουαρίου 2016

ΑριθμΠρωτ.: 5

 

1) Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

2) Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    κ. Aναστάσιο Πετρόπουλο 

 

 

Προς: 

 

 

 

 

Κύριε υπουργέ,

 

Δεν είμαστε απαυτούς που πιστεύουμε ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο και ούτε από αυτούς που τα τελευταία 5 χρόνια τηρούσαμε σιγή ιχθύος με όλα όσα συνέβησαν στο ασφαλιστικό. Επίσης όμως πιστεύουμε πως με άστοχες κινήσεις από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί επιτεύγματα μιας ολόκληρης ζωής να γκρεμιστούν σαν χάρτινος πύργος. Είμαστε επίσης εκείνοι που όλα τα χρόνια δεχόμασταν αδιαμαρτύρητα να πληρώνουμε ότι εισφορές μας ζητούσαν και μάλιστα με ευχαρίστηση για να πάρουμε μια καλή σύνταξη. Γενικά όμως, ως προς την φιλοσοφία του, θα πρέπει να πούμε σε εσάς ότι:

Α) δε λύνει το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού γιατί αυτό και μόνον αυτό είναι το πρόβλημα και απλώς παραπέμπει σε μια διυπουργική επιτροπή να βρει τρόπους χρηματοδότησης. Και εάν αύριο αυτή η διυπουργική επιτροπή εκπροσωπεί συμφέροντα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών;

Β) με το νομοσχέδιο αυτό κατεδαφίζεται η κοινωνική ασφάλιση που ξέραμε και που γενεές εργαζομένων την στήριξαν χρόνια τώρα. Πιο συγκεκριμένα είμαστε αντίθετοι:

1)στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων των νυν συνταξιούχων για πάρα πολλούς λόγους (μέσες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου για τον υπολογισμό τους μειωμένοι συντελεστές αναπλήρωσης που είναι τμηματικοί ανά τρία χρόνια το σχέδιο έχει αντιασφαλιστική κατεύθυνση ευνοεί την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κ.λ.π.).

2)Είμαστε αντίθετοι στη θέσπιση της προσωπικής διαφοράς και μάλιστα όπως αναφέρεται απομειούμενη. Αυτό δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό αλλά εάν πράγματι η πρόθεσή σας είναι να κλείσει η ψαλίδα προς τα πάνω να διατυπωθεί αλλιώς.

3)Στις προσαυξήσεις σύνταξης δεν υπάρχει επίδομα γάμου.

4)Η εισφορά του νόμου 4002 υπέρ ΑΚΑΓΕ δεν αναπροσαρμόζεται παρόλο που μειώνεται το πλαφόν της σύνταξης.

5)Δεν διευκρινίζεται εάν στο τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον νέο υπολογισμό του εφάπαξ θα είναι αυτό ή θα υποστεί και αυτό τις περικοπές που έγιναν από το 2010.

6)Δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο υπολογισμού των ΒΑΕ ΥΒΑΕ.

7)Οι επικουρικές αφήνονται στην τύχη τους ή καλύτερα προϊόν διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες.

8)Υπάρχει διακριτή μεταχείριση για τους υπαλλήλους της Βουλής και από ότι διαφαίνεται και για τους αγρότες.

9)Είμαστε υπέρ της αύξησης των εισφορών διότι με τη μείωσή τους το μόνο που έγινε είναι ότι αυξήθηκαν οι καταθέσεις στην Ελβετία.

10)Τέλος δεν μπορεί ένας που δούλεψε 40 χρόνια να παίρνει την ίδια σύνταξη με έναν που δούλεψε 20 χρόνια.

Αυτά και άλλα πολλά μπορούμε να συζητήσουμε για να βοηθήσουμε προς μια θετική κατεύθυνση.

 

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Αναστάσιος Δημάκης                                 Παναγιώτης Λόφτσαλης

 

Πρόσκληση για κοπή βασιλόπιτας 2016 στη Φλώρινα

Πτολεμαΐδα 2/2/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Λύνγκος (Lingos Hotel, Ναούμ 1, Φλώρινα) στη Φλώρινα, για την κοπή της Βασιλόπιτας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                     ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ

 

 

Σημείωση: Με την ευκαιρία θα γίνει και μια σύντομη ενημέρωση

Στιγμιότυπα από κοπή πίτας 2016 στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου μας χθές 29/1/2016 στην Κοζάνη. Ο Πρόεδρος αφού έκανε μια σύντομη ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και για ενέργειες που έκανε το σωματείο για τα θέματα αυτά καθώς και για το ασφαλιστικό, έκοψε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. 

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Δείτε εδώ στιγμιότυπα

και αναδημοσίευση από Top Channel (kozanimedia) βίντεο εδώ

 

Στιγμιότυπα από κοπή πίτας 2016 Αμύνταιο

Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ

am5      am2am6ΑΜ7  am3 am4    ΑΜ8

Πρόσκληση για κοπή βασιλόπιτας 2016 στο Αμύνταιο

Πτολεμαΐδα 25/01/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο ΚΛΕΙΩ (ΚΛΕΙΩ RESORT AND SPA, 1ο Χλμ, Αμύνταιου-Καστοριάς) στο Αμύνταιο, για την κοπή της Βασιλόπιτας.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο τέτοιες εκδηλώσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες στην Κοζάνη και στη Φλώρινα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ  

Στιγμιότυπα από την κοπή πίτας 2016 στην Πτολεμαΐδα

 

 

Αναδημοσίευση από τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ

Πρόσκληση για την αναβληθείσα κοπή βασιλόπιτας 2016

Πτολεμαΐδα 23/01/2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα κοπή της βασιλόπιτας στο Ξενοδοχείο ΙΩΑΝΟΥ (Ioannou Resort, 3ο Χλμ Πτολεμαΐδας Φλώρινας) στην Πτολεμαΐδα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

           ΑΝ. ΔΗΜΑΚΗΣ                          ΠΑΝ. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ  

Δελτίο Τύπου 20-1-16 για το ασφαλιστικό

Πτολεμαΐδα, 20/1/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

 

Χθες Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, το προεδρείο του σωματείου μας είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

20160119_181103.jpg           20160119_181052.jpg

Τόσο από τον υπουργό κύριο Κατρούγκαλο, όσο και από τον υφυπουργό κύριο Πετρόπουλο, στους οποίους καταθέσαμε τα σχετικά υπομνήματα και τους εξηγήσαμε τα διάφορα θέματα που προκύπτουν με την ιδιαιτερότητα του ασφαλιστικού μας, πήραμε τις δεσμεύσεις τους, ότι θα εξετάσουν τα θέματά μας διεξοδικά.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Joomla Templates - by Joomlage.com