Επιστολή στον Πρωθυπουργό 5-10-15

Πτολεμαΐδα 5/10/2015

                                                                       ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                                                                                                                κ.  ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

 ΘΕΜΑ:«ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ»

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στις Συντάξεις μας. Χαλκευμένα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν μειώσεις συντάξεων ΔΕΚΟ, Τραπεζών κ.λπ., στοχεύοντας στον επηρεασμό της Αρμόδιας Επιτροπής Εισήγησης για το Ασφαλιστικό.

Προτείνουν εκ νέου συντάξεις που μειώθηκαν κατά 50% έως 60% από το πρώτο (1ο) και δεύτερο (2ο) μνημόνιο να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ δώσαμε. Όχι μόνο πληρώσαμε τις άδικες πολιτικές των μνημονίων, αλλά και πολυετείς εισφορές στα ταμεία μας, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις μας, ακόμα και για ανταποδοτικές των εισφορών μας Συντάξεις.

Οι τελευταίες περικοπές μας υπέρ ΕΟΠΥΥ που τελικά θα καλύψουν μέρος των μνημονιακών απαιτήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι εξαντλούν τις ελάχιστες εισφοροδοτικές και φορολογικές δυνατότητες που μας απέμειναν.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις διακηρύξεις σας για ισοκατανομή βαρών και τέλος των αδικιών.

 

Μετά τιμής,

Για το Δ/Σ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αναστάσιος Δημάκης                             Παναγιώτης Λόφτσαλης

Κοιν. :   1) Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο

            2) Υφυπουργό κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τ. Πετρόπουλο

            3) Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης

            4) Μ.Μ.Ε.

 

Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στις Συντάξεις μας. Χαλκευμένα δημοσιεύματα προαναγγέλλουν μειώσεις συντάξεων ΔΕΚΟ, Τραπεζών κ.λπ., στοχεύοντας στον επηρεασμό της Αρμόδιας Επιτροπής Εισήγησης για το Ασφαλιστικό.

Προτείνουν εκ νέου συντάξεις που μειώθηκαν κατά 50% έως 60% από το πρώτο (1ο) και δεύτερο (2ο) μνημόνιο να ισοπεδωθούν κυριολεκτικά.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ δώσαμε. Όχι μόνο πληρώσαμε τις άδικες πολιτικές των μνημονίων, αλλά και πολυετείς εισφορές στα ταμεία μας, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις μας, ακόμα και για ανταποδοτικές των εισφορών μας Συντάξεις.

Οι τελευταίες περικοπές μας υπέρ ΕΟΠΥΥ που τελικά θα καλύψουν μέρος των μνημονιακών απαιτήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι εξαντλούν τις ελάχιστες εισφοροδοτικές και φορολογικές δυνατότητες που μας απέμειναν.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις διακηρύξεις σας για ισοκατανομή βαρών και τέλος των αδικιών.

Δελτίο Τύπου 1-10-2015

Πτολεμαΐδα 1/10/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Τ. Πετρόπουλο και τη Διευθύντρια του ΕΤΕΑ κα Ζαχαρού, είχε σήμερα το προεδρείο του σωματείου μας στην Αθήνα. Στις συναντήσεις τέθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν, όπως: μειώσεις συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας, εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις κ.λ.π.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Προέδρου ΔΣ στα νέα της Πτολεμαΐδας

TO MNHMONIO 3 ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΔΕΗ)

Για να δείτε τη συνέντευξη πατήστε εδώ

Δελτίο Τύπου 9-9-2015

Πτολεμαΐδα, 9/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Σε ευρεία σύσκεψη Συνδικαλιστικών Στελεχών που πραγματοποιήθηκε χθες 08.09.2015 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, παρέστη το Σωματείο μας και παρενέβη δια του προέδρου μας Τάσου Δημάκη με την ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποια είναι η θέση της ΔΕΗ σχετικά με τις δηλώσεις-θέσεις Πολιτικών Στελεχών (Σκυλακάκη υποψ. Βουλευτή με το Ποτάμι, Στέφανου Μάνου, Κυριάκου Μητσοτάκη) για την κατάργηση της Νομοθετικής Ρύθμισης του άρθρου 34 του Ν. 2773/99 και με τις συνδυασμένες ρητές διατάξεις του Π.Δ. 51/8.3.2001, όπου οι καταβολές του κρατικού προϋπολογισμού συνιστούν καταβολή παγίου πόρου έναντι της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας στα περιουσιακά στοιχεία (πάγια) της ΔΕΗ;

Απαντώντας στη συνέχεια στην ερώτησή μας ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Δ/Σ της ΔΕΗ στηρίζουν την ανωτέρω Νομοθετική πρόβλεψη, επαναλαμβάνοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλισμένων παρέμειναν ενσωματωμένα στη ΔΕΗ και λειτουργούν ως ασφαλιστικό κεφάλαιο υπέρ των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων της ΔΕΗ. Οι παραπάνω ρυθμίσεις-προβλέψεις κυρώθηκαν με συμφωνία ΓΕΝΟΠ – Κυβέρνησης με την παράγρ. 12 του άρθρου 34 του Ν. 2773/99. Επομένως η ασφαλιστική μας περιουσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παγίων της ΔΕΗ και δεν αμφισβητείται. Πιστεύουμε πως η απάντηση του κυρίου Παναγιωτάκη καλύπτει τις προσδοκίες όλων των ασφαλισμένων της ΔΕΗ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου 30-8-2015

Πτολεμαΐδα, 30/8/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Στις 12/6/2015 δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις 2288-2290/2015 της ολομέλειας του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι όποιες περικοπές σε συντάξεις και δώρα γίνανε με το Β’ μνημόνιο είναι αντισυνταγματικές.

Η κυβέρνηση τότε δια στόματος Γ. Ρωμανιά, Γ.Γραμματέα υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων αλλά και του Δ. Στρατούλη, υπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων, δήλωσαν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα εφαρμόσουν την απόφαση σε όλους ανεξάρτητα εάν κάνανε ή όχι αγωγή.

Στις διαπραγματεύσεις που γίνανε και πέρασαν στο Γ’ μνημόνιο αναφέρεται ότι: «Θα πρέπει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να προσδιορίσει πολιτικές ώστε να αντισταθμίσει πλήρως τον δημοσιονομικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012 καθώς και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή εναλλακτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν αμοιβαία ως τον Οκτώβριο του 2015» (Μετάφραση στα ελληνικά της Συμφωνίας). Δηλαδή με δυο λόγια να βρούνε τρόπο να μην εφαρμόσουν την απόφαση. Στη συγκέντρωση που κάναμε στην Πτολεμαΐδα στις 15/7/2015 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ» και μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να την παρακολουθήσετε ολόκληρη, αποφασίσαμε και για τους λόγους που αναλύσαμε στη συγκέντρωση: α) Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη με αγωγή διεκδικώντας τα αναδρομικά και β) Να καταθέσουμε αίτημα με έντυπο που μας συνέταξε ο Νομικός Σύμβουλος προς το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ να εφαρμόσουν την απόφαση. Το έντυπο είναι στη διάθεσή σας και για τους εκτός Πτολεμαΐδας συναδέλφους καθώς μπορούμε να τους το στείλουμε με FAX και αφού το συμπληρώσουν να το στείλουν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ.

Οι αγωγές είναι 2, μία στο ΙΚΑ για τις κύριες συντάξεις και μια στο ΕΤΕΑ για τις επικουρικές. Το κόστος είναι 10 ευρώ ανά αγωγή, δηλαδή 20€ και η προμήθεια του δικηγόρου σε περίπτωση θετικής έκβασης είναι 4%.

Όπως ενημερωθήκαμε αυτό το μήνα λόγω λάθους η μείωση στην κύρια σύνταξη θα είναι 1% και επομένως τον άλλο μήνα θα μας κρατηθεί και το άλλο 1%.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Για τα εφάπαξ συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής του νόμου για το μαθηματικό τύπο και τον συντελεστή βιωσιμότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ στον flash tv στο Δελτίο Ειδήσεων στις 20/7/2015

 

Συνέντευξη του Προέδρου ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ κ. Δημάκη Αναστάσιου, στο Δελτίο Ειδήσεων του FLASH TV στις 20/7/2015 με τον Απόστολο Γαϊτάνη μετά την αήθη επίθεση της ΝΔ  στο Ασφαλιστικό της ΔΕΗ.

ή

Η συνέντευξη εδώ

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015

Για να δείτε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της 15/7/2015 πατήστε εδώ

video 1

video 2

video 3

video 4

Δελτίο Τύπου 16-7-2015

Πτολεμαΐδα, 16/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συγκέντρωση του Σωματείου μας. Θέματα που κυριάρχησαν στην ενημέρωση από το Προεδρείο αλλά και από ερωτήσεις των συναδέλφων, ήταν τα ασφαλιστικά μας ζητήματα, οι νέες περικοπές, η πορεία των εφάπαξ αποζημιώσεων των συναδέλφων καθώς και η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Σχετικά με τις νέες περικοπές του τρίτου μνημονίου, όπως ψηφίστηκαν αφορούν:

α) επιπλέον παρακράτηση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥ από την κύρια σύναξη 1% και στην επικουρική 6% στα καταβαλλόμενα.

β) Τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 1 του Ν. 3863/2010 στο σκέλος που αφορά τους συνταξιούχους από 1/1/2015.

Στη συγκέντρωση ομόφωνα αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγής (όπως κάνανε και οι δικαστικοί) για τη διεκδίκηση των αναδρομικών αλλά και την επαναφορά των συντάξεών μας στα επίπεδα του 2012 όπως τελεσίδικα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Σωματείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ    

Πρόσκληση - Δελτίο Τύπου 14/7/2015

Πτολεμαΐδα, 14/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 19:30, στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» στην Πτολεμαΐδα, σε μια ενημερωτική Συγκέντρωση για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην κοινωνία, στην Οικονομία, στις Συντάξεις και στο Ασφαλιστικό, μετά την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας μας υποχρεώνουν να πάρουμε άμεσα αποφάσεις για κοινωνικές και Δικαστικές δράσεις και ενέργειες.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ    

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία 1-7-2015

Πτολεμαΐδα, 1/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-  Η εναντίωση του Σωματείου μας σε λιτότητα και μνημόνια είναι συνεχής και καταγεγραμμένη.

-  Με διαμαρτυρίες και τεκμηριωμένες θέσεις αντισταθήκαμε στις περικοπές των συντάξεών μας που μειώθηκαν έως 60%.

-  Οι προτάσεις θεσμών (Δεσμών) που αρνούνται πεισματικά να φορολογήσουν τον πλούτο και να χτυπήσουν τη διαπλοκή, ο Ν.3863/10 του Λοβέρδου που θεσμοθετεί συντάξεις των 360 €, οι εισηγήσεις Κυρ. Μητσοτάκη – Στ. Μάνου δίνουν συνέχεια στο φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης.

- Με τα συνεχή υφεσιακά μέτρα των μνημονιακών κυβερνήσεων, η μεσαία τάξη αργοπεθαίνει, η φτώχεια και η κοινωνική απομόνωση πλησιάζει το 60%.

 ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

-       ΣΤΗ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

-       ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ – ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη -Στ.Μάνου για ασφαλιστικό ΔΕΗ

Στ. Μάνος: Καταργήστε την ετήσια επιχορήγηση στη ΔΕΗ

Για να δείτε τη δήλωση πατήστε εδώ

Πηγή Capital.gr

 

Πέντε μέτρα για συμφωνία προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Για να δείτε τη δήλωση πατήστε εδώ

Πηγή Capital.gr

 

 

Πρόταση Γιούνκερ στα Ελληνικά

Αυτή είναι η πρόταση Γιούνκερ μεταφρασμένη στα ελληνικά

Για να τη διαβάσετε πατήστε εδώ

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο στα ελληνικά εδώ

Joomla Templates - by Joomlage.com