Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου 12-9-2018

                                  LOGO

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

 

Πτολεμαΐδα, 12/9/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήσαμε τον Αύγουστο προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ ξεκίνησαν επιτέλους εδώ και 10 ημέρες να δουλεύουν και τις υπόλοιπες αιτήσεις κύριων συντάξεων.

Το τμήμα έχει ενισχυθεί με άλλα δύο άτομα και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο όταν η ΔΕΗ δώσει και τα άλλα τέσσερα κομπιούτερ που υποσχέθηκαν στο ταμείο μας.

Επίσης από την Δ/νση πληροφορικής της ΔΕΗ έχουν ανακτηθεί τα αρχεία 2002-2005 και θα δοθούν την άλλη εβδομάδα στο ταμείο μας με αποτέλεσμα την άμεση πρόσβαση στις αποδοχές στον Μ.Ο. των αποδοχών από το 2002 και την έκδοση της οριστικής απόφασης της σύνταξης χωρίς καθυστέρηση.

Δόθηκε η δυνατότητα από τη ΔΕΗ στο ταμείο μας να έχει πρόσβαση στους ασφαλιστικούς χρόνους των εργαζομένων της ΔΕΗ που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης για να χορηγείται η βεβαίωση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η βεβαίωση θα δίνεται με την έκδοση της προσωρινής απόφασης σύνταξης σε τρεις με τέσσερις μήνες περίπου από την αίτηση συνταξιοδότησης.

Για το ΔΣ

     Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                            Παναγιώτης Λόφτσαλης

Επίσκεψη και συναντήσεις του προεδρείου στην 83η ΔΕΘ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

Πτολεμαΐδα, 11/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προεδρείο και μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. Στο περίπτερο του Υπουργείου Εργασίας. Είχαμε επαφές και ενημερωθήκαμε για τρέχοντα θέματα από την Υπουργό κα Έφη Αχτσιόγλου, από τον Υφυπουργό κο Τάσο Πετρόπουλο, από τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου και στελέχη των ασφαλιστικών Ταμείων .Κλείσαμε τα απαιτούμενα ραντεβού με τους αρμόδιους για τις τελικές απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν μετά την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 

1δεθ 2δεθ

 

Παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΔΕΗ. Συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο και ΔΝ Σ κο Μαν. Παναγιωτάκη και με άλλα στελέχη της επιχείρησης και ενημερωθήκαμε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

3δεθ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7-9-18

           LOGO1

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 7/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Ξεκαθάρισε χθες (6/9/18 στην Θες/νίκη) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του εν όψει της 83Ης ΔΕΘ με τους κοινωνικούς εταίρους ( ΣΕΒ – ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΤΕ) ότι ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης θα είναι ιδιωτικός, με την μορφή ενός προσωπικού κουμπαρά, χωρίς δηλ. τη συμμετοχή του εργοδότη. Επομένως δεν μιλάει πλέον για τρεις (3) πυλώνες ασφάλισης. Με απλά λόγια καταργεί την σημερινή επικουρική ασφάλιση.

Να υποθέσουμε ότι κάποιοι ιδιώτες όπως ο Φλώρος (με 265 εκ. ΕΥΡΩ υπεξαίρεση), Λαυρέντης (με 600 εκ. ΕΥΡΩ υπεξαίρεση), μαζί με τον κ Ψωμιάδη της ασφαλιστικής «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» θα δημιουργήσουν τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισής μας; Σ’ αυτούς μας λέτε κ Μητσοτάκη να εμπιστευτούμε τον «προσωπικό μας κουμπαρά»; Με την εγγύηση του κράτους απαντάτε. Εμπιστοσύνη σε ποιους: Σ’ εσάς που δεν αναγνωρίζεται τα κρατικά ομόλογα; Πολύ δύσκολο να σας εμπιστευτούμε!

Επιπλέον ο Κυριάκος θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές από 20% σε 15%. Τι σημαίνει αυτό: Πολύ απλά μείον στον ετήσιο προϋπολογισμό (έσοδα) του ΕΦΚΑ κατά 2 δισ. Ευρω. Από πού θα καλυφθούν; Δεν μας το λέει ξεκάθαρα. Είναι εύκολο όμως να το υποθέσουμε:

-Τον πρώτο χρόνο με τα αποθέματα του επικουρικού ταμείου ασφάλισης (παραλείπει τον πυλώνα). Και μετά;

-Μετά θα επικαλεσθεί τον «κόφτη» του Τσίπρα και θα πάει ξανά στην προσφιλή του περικοπή συντάξεων και όλα μέλη- γάλα για του λίγους εκλεκτούς και τραγικά γι’ εμάς τους πολλούς.

Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ όχι όμως και για την ειλικρίνειά του. Πιο καθαρά δεν μπορεί να μας το πει. Σε ξέρουμε από τα προηγούμενά σου και σε πιστεύουμε ….

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                   ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον  ΑΛΦΑ" και τη συνάντησή του με του "παραγωγικούς" φορείς.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΘΕΣ:

«Το ασφαλιστικό σύστημα μετά την αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου δενεξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος. Εισηγούμαστε, λοιπόν, την ανάγκη ο δεύτερος πυλώνας του Ασφαλιστικού να πάρει τη μορφή ενός προσωπικού κουμπαρά» τόνισε κατά τη συνάντησή του στα γραφεία της Ν.Δ. με κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ), εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «έχει πρόβλημα αξιοπιστίας, αλλά το προσωπικό πρόβλημα αξιοπιστίας του κ. Τσίπρα δεν θα πρέπει να γίνει πρόβλημα της χώρας».

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ "ΑΛΦΑ"

Κ. Μητσοτάκης:

«Θα σας πω τώρα. Καταρχάς έχω μιλήσει για την ανάγκη να έχουμε ένα καινούργιο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων. Αυτό μπορεί να ακούγεται σχετικά περίπλοκο για τους τηλεθεατές μας, να το εξηγήσω με απλά λόγια.

Ποιο είναι το πρόβλημα, το βασικό πρόβλημα του νόμου Κατρούγκαλου πέραν των μειώσεων των συντάξεων και του επανυπολογισμού; Είναι ένα σύστημα το οποίο τελικά τιμωρεί την εργασία και είναι πάρα πολύ άδικο, κυρίως για αυτούς οι οποίοι δουλεύουν περισσότερα χρόνια. Θα αλλάξουμε, λοιπόν, την ανταποδοτικότητα του συστήματος: εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα πίσω. Αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω. Είναι δίκαιο αυτό, και πιστεύω ότι είναι μία βασική στρέβλωση στον ίδιο τον νόμο Κατρούγκαλου. Θα θεσμοθετήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε κεφαλαιοποιητικό δεύτερο κανόνα. Να το εξηγήσω πάλι με απλά λόγια: Επικουρική σύνταξη. Για όλους τους νέους οι οποίοι μπαίνουν τώρα στο σύστημα, ένας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς τον οποίον δεν θα το διαχειρίζεται υποχρεωτικά το κράτος θα λειτουργεί καλύτερα. Θα μπορούν να τον  διαχειρίζονται και οι ιδιωτικές εταιρείες, πάντα με την εποπτεία του κράτους και με αυστηρούς κανόνες, ώστε ο νέος ο οποίος σήμερα μας ακούει και ο οποίος δεν πιστεύει πραγματικά, κ. Σρόιτερ, ότι δεν θα πάρει σύνταξη, να γνωρίζει τουλάχιστον ότι, ως προς το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης, έχει ένα δικό του ατομικό κουμπαρά, τον βλέπει κάθε μήνα, τον βλέπει να τοκίζεται και γνωρίζει ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά του». Δημοσιογράφος: Πριν πάτε στο τρίτο, μία διευκρίνιση σε αυτό γιατί φαντάζομαι ότι ενδιαφέρει πολύ τον κόσμο που το ακούει. Δηλαδή κάποιος θα μπορεί να παίρνει την επικουρική του σύνταξη μέσα από μία συμφωνία με έναν ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα».

Κ. Μητσοτάκης:

«Βεβαίως».

Δημοσιογράφος:
Όχι απαραίτητα με ένα ταμείο δημόσιο. Για παράδειγμα, με την τάδε ή με την τάδε εταιρεία.

Κ. Μητσοτάκης:

«Με το ίδιο υποχρεωτικό ύψος 7%, δεν εισηγούμαστε μείωση στις επικουρικές αλλά με δυνατότητα ευελιξίας και επιλογής. Πλήρως ατομικός κουμπαράς ώστε να ξέρει ο νέος 19 ετών, ο οποίος μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας, ότι κάποια στιγμή θα έχει μία αποταμίευση η οποία θα συμπληρώσει την κύρια σύνταξή του η οποία θα υπολογιστεί ανάλογα με τις κύριες εισφορές του. Τρίτο σημείο το οποίο  χρειάζεται αλλαγή είναι το ύψος των εισφορών. Όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι  οι υπερβολικά  υψηλές εισφορές οδηγούν τελικά στην εισφοροδιαφυγή και υπονομεύουν την βιωσιμότητα των ταμείων. Κανείς δεν θα σας πει το αντίθετο. Το δικό μου σχέδιο, λοιπόν, είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε εντός μίας τετραετίας τις κύριες εισφορές για όλους ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από το 20% στο 15%. Αυτός είναι ο στόχος, και πιστεύω ότι με τη αναπτυξιακή δυναμική που θα έχει η οικονομία και με το συνολικότερο πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών το οποίο θα δρομολογήσουμε, αλλά και με μία ανακατανομή στις προτεραιότητες του όποιου υπερπλεονάσματος, ότι αυτό το στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε. Άρα μείωση των κύριων εισφορών για όλους από το 20% έως το 15%.»

Δημοσιογράφος: Σε βάθος 4ετίας;.

Κ. Μητσοτάκης:

«Σε βάθος 4ετίας με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια για να μπορέσει επιτέλους να χρησιμοποιηθεί αυτό το εργαλείο, για να πάρει μπροστά η οικονομία υπό, όμως, -και εδώ αυτό θέλω να το τονίσω μιας και είμαστε στην οικονομία- έναν βασικό όρο: τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας».

 

Αίτημα για συνάντηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ

   

LOGO

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Αριθμ. Πρωτ.: 39

Πτολεμαΐδα, 11/7/2018

                                                                                                                                          ΠΡΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ                        κ. ΣΕΜΠΟ ΛΑΜΠΡΟ

                                                                                               

Θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ».

Κύριε διοικητά, 

Μετά την  εφαρμογή  του Νόμου 4387/2016 και έως ότου εγκατασταθούν τα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΦΚΑ  (ΟΠΣ), υπήρξε συσσώρευση εκκρεμοτήτων συνταξιοδοτικών αιτημάτων, λόγω  της μαζικής  αποχώρησης ασφαλισμένων  από την ΔΕΗ Α.Ε και τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε, καθώς  και της ανάγκης των συνταξιούχων να ενημερωθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, ή ακόμη και για την πορεία του συνταξιοδοτικού τους φακέλλου. Προκειμένου η Υπηρεσία να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις, το Τμήμα Απονομών Συντάξεων έχει ανάγκη από 3 τουλάχιστον υπαλλήλους, με γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

      Βεβαίως, ανάγκες σε προσωπικό αντιμετωπίζουν και άλλα Τμήματα, όπως το Τμήμα Διοικητικών Μέσων Θεραπείας, το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης και Αρχείου, αλλά και το Τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων.

    Επίσης, άξιο λόγου να αναφερθεί, είναι ότι εξαιτίας του επανυπολογισμού των συντάξεων, είναι άμεση ανάγκη να «μηχανογραφηθούν», περί τις 13.000 περιπτώσεις συνταξιούχων, ως προς τους χρόνους ασφάλισής τους, καθόσον οι συνταξιοδοτήσεις τους ανάγονται προ του 1993, όταν δεν υπήρχε μηχανογράφηση.  Σημειώνεται, ότι,  αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί,  κάτι, όμως, που ήταν αδύνατον, δεδομένου των συνθηκών. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται υπάλληλοι, έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάσημα.

Συναφώς με αυτά, και ειδικότερα μετά την εφαρμογή  του Νόμου 4387/2016 και την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων από τα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΦΚΑ  (ΟΠΣ), καθίσταται αναγκαία η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από περισσότερα άτομα, προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι εκκρεμότητες, από τις 13/05/2016 και ως εκ τούτου, ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός.

 

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει, ειδικά, μετά την παύση της λογιστικής  και οικονομικής αυτοτέλειας, και στην συντήρηση και καθαρότητα του κτιρίου, το οποίο εμφανίζει,  πλέον, σημάδια εγκατάλειψης. Η καθαριότητα περιορίζεται στο άδειασμα των καλαθιών και καθαριότητα  τουαλετών, τρεις φορές εβδομαδιαίως.

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ/Σ

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                Παναγιώτης Λόφτσαλης

Ενημέρωση για τις επιστροφές των παράνομων κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 29/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Μετά από επαφές που είχαμε με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σας ενημερώνουμε ότι οι κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ που μας έγιναν παράνομα από τις επικουρικές μας συντάξεις θα μας επιστραφούν μέχρι τις 10 Αυγούστου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σωματείο μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δελτίο Τύπου 20-6-18 συνέχεια συναντήσεων Αθήνα

                             LOGO

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 20/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας θα έχει αύριο στην Αθήνα συνάντηση με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ σε συνέχεια σχετικού υπομνήματος που στείλαμε. Η συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης την επάνδρωση του τμήματος συντάξεων του ΤΑΠ/ΔΕΗ για να επισπευσθεί η έκδοση των οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης. Η συνάντηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια συναντήσεων που είχαμε με την Δ/νση του ΤΑΠ/ΔΕΗ και του προέδρου και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΕΦΚΑ 2018

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΕΦΚΑ θερινής περιόδου 2018. 

ανακοίνωση - δικαιολογητικά

Ενημέρωση για συναντήσεις προεδρείου ΔΣ- κλιμακίου στην Αθήνα

 

LOGO NEW SELIDAS-BASHS

Πτολεμαΐδα, 21/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Την προηγούμενη βδομάδα το προεδρείο του σωματείου μας βρέθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε μια σειρά επαφών ξεκινώντας από τον υφυπουργό κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσο Πετρόπουλο, τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, το διευθυντή ΔΑΝΠΝΟ της ΔΕΗ κ. Γεώργιο Δαμάσκο, με υπηρεσιακούς παράγοντες της πληροφορικής της ΔΕΗ αλλά και με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

Στις συζητήσεις τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν και ζητήσαμε την επίλυσή τους.

φωτο υπ εργασιας

 

Πιο αναλυτικά για την ενημέρωσή σας:

Α) Σας κάνουμε γνωστό ότι για τους καινούργιους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί με το νόμο Κατρούγκαλου, έχουν εκδοθεί όλες οι οριστικές αποφάσεις των συναδέλφων που αποχώρησαν μέχρι τέλους του 2016 και δουλεύονται οι αιτήσεις του 2017. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκύπτει ότι σε καμιά σύνταξη που έχει εκδοθεί δεν υπάρχει προσωπική διαφορά και όλες είναι μεγαλύτερες από ότι αν είχαν εκδοθεί με τον παλιό τρόπο. Ως γνωστόν στις καινούργιες αποφάσεις υπάρχει και ο παλαιός τρόπος υπολογισμού και γίνεται αυτόματα η σύγκριση.

 

Β) Ζητήσαμε από τη ΔΕΗ να δώσει άλλα τέσσερα κομπιούτερ για να ενισχυθεί το κλιμάκιο που βγάζει τις συντάξεις και το αίτημά μας ικανοποιήθηκε άμεσα.

παν-ολοιΠαναγιωτακησ γενοσ

Γ) Για την καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση των καινούργιων συντάξεων οφείλεται στο ότι στην Πληροφορική της ΔΕΗ έχουν χαθεί τα αρχεία των ετών 2002-2005 και από τις εισφορές της τριετίας αυτής να προσπαθούν να βγάλουν τις αποδοχές. Παρόλα αυτά η εκτίμησή τους είναι ότι το επόμενο δίμηνο θα εκδοθούν και οι οριστικές αποφάσεις των αιτήσεων που έχουν γίνει μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 (350 περίπου).

Δ) Εφάπαξ: δεν υπάρχει απλήρωτο και ότι απόφαση βγαίνει, το εφάπαξ πληρώνεται.

Ε) Επικουρικές: όπως είναι γνωστό για να εκδοθούν αποφάσεις εφάπαξ και επικουρικής θα πρέπει να εκδοθεί πρώτα η οριστική απόφαση κύριας σύνταξης. Τώρα που έχουν εκδοθεί θα σταλούν στο ΕΤΕΑΕΠ για να αρχίσουν να δουλεύονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές. Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο δελτίο τύπου, ήδη με πρωτοβουλία που είχαμε πάρει και τότε, έγινε η αποστολή στοιχείων στο ΕΤΕΑΕΠ από τη ΔΕΗ στις 20 Φεβρουαρίου 2018 εννιακόσιοι (900) συνάδελφοι που έχουν αιτηθεί επικουρική σύνταξη από 1-1-2015.

ΣΤ) Επειδή πολλά λέγονται από πολλές κατευθύνσεις για τα αναδρομικά που πήραμε πέρυσι , έχουν ενσωματωθεί στο εισόδημα του 2017 και έτσι εμφανίζονται στο Ε1, σας ενημερώνουμε ότι τα αναδρομικά αυτά είχαν φορολογηθεί με 20% και ο φόρος αυτός έχει προστεθεί στον παρακρατηθέντα φόρο στο Ε1. Επομένως, πληρώνουμε μόνο τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ παρακρατηθέντα και αναλογούντα φόρου.

υπ

Στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό, θέσαμε για μια ακόμη φορά μετ’ επιτάσεως το θέμα των συντάξεων χηρείας, καθώς και ότι δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν οι περικοπές που προβλέπονται από το νόμο 4473/2017 από την προσωπική διαφορά μέχρι του 18% της σύνταξης. Επίσης ζητήσαμε να δημιουργήσει το Υπουργείο κλιμάκια από επιστήμονες γνώστες των θεμάτων και να κάνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις ανά Νομό.

Και για τα δύο πολύ σοβαρά θέματα, οι απαντήσεις που μας έδωσε είναι διφορούμενες και επιδέχονται πολλών ερμηνειών.

Τέλος για τα αναδρομικά που προκύπτουν από την παράνομη παρακράτηση του νόμου 3986/2011 από τις επικουρικές μας συντάξεις είπε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δοθούν.

Για την ακόμη πιο λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας θα πρέπει να επικοινωνείτε με το σωματείο.

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

 

Αναστάσιος Δημάκης                         Παναγιώτης Λόφτσαλης

 

Ευχαριστήριο στον κο Γ. ΔΑΜΑΣΚΟ

                        LOGO

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 8/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκπροσωπώντας τους συναδέλφους συνταξιούχους που περιμένουν να τους εκδοθεί η οριστική απόφαση κύριας σύνταξης, εκφράζει τις ευχαριστίες για μια ακόμη φορά στον Γεν. Διευθυντή ανθρώπινων πόρων της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γ. ΔΑΜΑΣΚΟ για την άμεση ανταπόκριση και έγκριση του αιτήματός μας για χορήγηση άλλων δύο υπολογιστών στον ΕΦΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ (ΤΟΜΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ) ενισχύοντας έτσι αποτελεσματικά την προσπάθεια έκδοσης νέων συντάξεων των συναδέλφων που αποχώρησαν από 1/1/2017.

Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τους υπαλλήλους – συνταξιούχους της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δελτίο Τύπου ενημέρωση για τα αναδρομικά των επικουρικών...

                       LOGO

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 3/5/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την καταβολή της επικουρικής σύνταξης του ΜΑΪΟΥ 2018 σταμάτησε η παράνομη παρακράτηση του Ν. 3986/2011 και αποδόθηκε στους δικαιούχους συνταξιούχους «ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ».

Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας από το σωματείο μας, για μια ακόμη φορά, μας καθιστά σοβαρούς και υπεύθυνους απέναντί σας.

Το ποσό που πιστώθηκε στις επικουρικές συντάξεις του Μαΐου Χ 19 μήνες θα διαμορφώσει το ύψος των αναδρομικών που σύμφωνα με χθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ταμείου θα αποδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διοργάνωση Εκδρομής στην Πράγα

LOGO 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail:ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 12/04/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ 

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας διοργανώνει εκδρομή (6) ημερών στην ΠΡΑΓΑ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 18 ως 23 Μαΐου 2018. Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα εδώ.

Εάν η πληρωμή γίνει μέχρι 20 μέρες πριν τότε το εισιτήριο θα είναι 265 € το άτομο.

Την 5η ημέρα αντί για ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ ο προορισμός θα είναι η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6977366256

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                      ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 

Joomla Templates - by Joomlage.com