Συναντήσεις - Προεδρείου με Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο για επίκαιρα θέματα

                                     LOGO   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Αρ. εγγρ. Πρωτ. Κοζάνης 12/31-1-2012

Βασ. Κωνσταντίνου (Πάροδος) 6Α - 50200 – τηλ. : 2463504089, κιν.:6972423013

e-mail: ssyndei@gmail.com

Web site: http://www.ssdei.gr

 

Πτολεμαΐδα, 1/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσο Πετρόπουλο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝ.Ο.Σ-ΔΕΗ συν. Τάσος Νίκας από την Εύβοια, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΕΝ.Ο.Σ – ΔΕΗ συν. Κουρουτός Ταξιάρχης από την Αθήνα, ο Πρόεδρος του σωματείου μας Τάσος Δημάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κοζάνης κ. Μουμουλίδης Θέμης.

υποργοσ τασοσ 1-12-18υπουργ1

υπουργ1γενοστασοσ

Στη συνάντηση που διήρκησε μιάμιση ώρα τέθηκε το σύνολο των θεμάτων:

Α). Τις αμέσως επόμενες ώρες κατατίθεται τροπολογία με την οποία ακυρώνεται το άρθρο 2 του νόμου 4472/2017. Αυτό σημαίνει ότι οι περικοπές των συντάξεων όχι μόνον δε θα γίνουν αλλά ακυρώνονται οριστικά. Επίσης 600.000 περίπου συνταξιούχοι θα δουν και αυξήσεις.

Β). Ένα θέμα που το σωματείο μας το κυνήγησε από την αρχή είναι το θέμα των συντάξεων χηρείας (Γνωρίζετε ήδη, ότι η εγκύκλιος που αφορά τη χήρα με τα ανήλικα παιδιά πως θα συνεχίσει να πληρώνεται έως ότου ενηλικιωθούν, ανεξάρτητα από την ηλικία της, βγήκε μετά από δική μας παρέμβαση). Στη συνέχεια και σε όλες μας τις συναντήσεις με στοιχεία που πήραμε από τον ασφαλιστικό μας φορέα ζητούσαμε να τροποποιηθούν ή να εξαλειφθούν διατάξεις από το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 που αφορά στις συντάξεις χηρείας. Σχετικά με αυτό το θέμα ο κ. Πετρόπουλος μας ανακοίνωσε ότι: «ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ» και ότι αυτό μπορούμε να το ανακοινώσουμε. ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΥΤΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. Αυτό δε σημαίνει ότι λύθηκαν και όλα τα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες έως ότου εξαλειφθούν όλες οι αδικίες. Ξεκινήσαμε ήδη τη συζήτηση για το θέμα των επικουρικών μας συντάξεων και συμφωνήθηκε να δοθεί συνέχεια για το ζήτημα αυτό.

Τέλος ο Υφυπουργός ζήτησε από τη διευθύντρια του γραφείου του να επικοινωνήσει με το διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ για να ξεκινήσουν να πληρώνονται άμεσα τα εφάπαξ των συναδέλφων μας (αποφάσεις έτοιμες που έχουν σταλεί από τον Αύγουστο και η αρμόδια διευθύντρια του ΕΤΕΑΕΠ με διάφορα προσχήματα δεν πληρώνει).

Για το Δ/Σ

     Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Αναστάσιος Δημάκης                                 Παναγιώτης Λόφτσαλης

Προσθήκη νέου σχολίου


Joomla Templates - by Joomlage.com